Werkwijze en tarieven

Een acupuncturist bezoeken is waarschijnlijk niet iets wat je elke dag doet. Misschien is het zelfs de eerste keer dat je bij een acupuncturist komt met je klachten en vind je het erg spannend. Dan is het prettig om van te voren te weten hoe ik te werk ga; van aanmelding en intake tot de behandeling en nazorg. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. En is er iets niet duidelijk? Neem dan gerust contact met me op, zodat ik je meer informatie kan geven.

Geiser in Nieuw Zeeland

Aanmelden voor acupunctuur

Acupunctuur is er voor alle mensen, van jong tot oud. Iedereen is welkom zich vrijblijvend aan te melden via de contactpagina. Dit kan voor acupunctuur- en cosmetische acupunctuurbehandelingen via de contactpagina. Na je aanmelding ontvang je van mij een korte vragenlijst zodat we tijdens de eerste afspraak alle tijd hebben voor een verdere diagnose en de acupunctuurbehandeling zelf. 

Ik ga vertrouwelijk met je persoonlijke gegevens om en gebruik ze alleen om contact met je op te nemen voor het maken van een afspraak. Ook jouw vragenlijst blijft strikt vertrouwelijk en zal nooit gedeeld worden met derden.

Intake en duur acupunctuurbehandelingen

Als ik jouw gegevens en de ingevulde vragenlijst ontvangen heb, neem ik contact met je op voor het maken van een afspraak voor de intake en de eerste acupunctuurbehandeling. Alle behandelingen duren 50 tot 60 minuten. Ik werk met één patiënt per keer; jij krijgt de onverdeelde aandacht en er zijn geen andere patiënten aanwezig.

Tijdens de intake zal ik je een aantal vragen stellen die van belang kunnen zijn voor een goede diagnose. Dat zijn o.a. vragen over je slaappatroon, eet- en drinkgewoontes, spijsvertering en luchtwegen. Ik voel je pols en bekijk je tong en palpeer de buik en een aantal punten op het lichaam. Dit zijn tevens methoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde om te komen tot een goede diagnose.

Ook ga ik samen met jou na of het heilzaam is voor jou om gebruik te maken van diverse therapieën ter aanvulling op de acupunctuur, zoals moxa, tuina, vuurcuppen. Hierna stel ik een behandelplan op, waarbij ik uiteraard rekening hou met jouw wensen.

Intake en duur behandelingen cosmetische acupunctuur

De intake voor cosmetische acupunctuur verloopt op dezelfde wijze als de intake voor reguliere acupunctuur. Er is alleen een verschil in de duur van elke behandeling; deze is ongeveer anderhalf tot twee uur. De behandelingen cosmetische acupunctuur zijn uitgebreider dan reguliere acupunctuur, omdat gezichtsreiniging, een voedend masker, Gua Sha, moxa en afsluitend een helende massage van gezicht en nek hier vaste onderdelen van zijn.

De acupunctuurbehandeling

Acupunctuur richt zich op de meridianen – de energiebanen – die over het lichaam lopen, vlak onder de huid. Deze meridianen zijn transportwegen van levensenergie en elke meridiaan is verbonden met bepaalde delen van het lichaam. Met acupunctuur worden verstoringen of blokkades in de energiecirculatie hersteld. Hiervoor worden heel dunne naalden, de hao tjen-naalden, ingebracht op specifieke punten van het lichaam.

Adviezen en tips voor acupunctuurbehandelingen

Allereerst vind ik het belangrijk dat jij je prettig en welkom voelt. In de praktijkruimte hangt een geborgen sfeer en ik zorg er altijd voor dat de ruimte goed verwarmd is. Er is gevitaliseerd water beschikbaar.

Trek makkelijk zittende kleding aan tijdens de acupunctuurbehandeling;

Het aantal en de frequentie van de acupunctuurbehandelingen

De acupunctuurbehandelingen vinden doorgaans eenmaal per week plaats. De meeste mensen ervaren direct na de eerste behandeling al duidelijk verlichting van hun klachten. 

Bij elke vervolgafspraak vraag ik voorafgaand aan de behandeling welke veranderingen je inmiddels ervaart, zowel over het algemeen, als specifiek op je klachten gericht. Meestal zijn er circa 5 tot 6 behandelingen nodig. Indien klachten chronisch zijn of al lange tijd bestaan, kunnen meer acupunctuurbehandelingen nodig zijn.

Openingstijden:

Maandag, Woensdag en Vrijdag 8:00 – 17:00 

Dinsdag en Donderdag  8:00 – 21:00

Zaterdag alleen op verzoek. Zondag gesloten.

Maak gelijk online een afspraak.

Nazorg acupunctuurbehandeling

Zodra de klachten grotendeels afgenomen zijn, plannen we de acupunctuurbehandelingen minder frequent in om de behandeling af te bouwen. Mocht je tussendoor verergering van de klachten ervaren, neem dan zeker even contact op om de vervolgbehandeling eerder in te plannen of om advies te vragen.

Wanneer de klachten verholpen zijn, stoppen we natuurlijk met de acupunctuurbehandelingen. Sommige mensen vinden het echter ook prima om al eerder te stoppen, als de klachten bijvoorbeeld voor het grootste gedeelte afgenomen zijn. De keus is natuurlijk helemaal aan jou!

Acupunctuur in combinatie met andere behandelmethoden

Acupunctuurbehandelingen kunnen prima gecombineerd worden met andere behandelingen, of deze nu door een reguliere (huis)arts of specialist uitgevoerd worden, of een andere natuurgeneeskundige. Vaak is de combinatie van behandelmethodes zelfs gunstig voor genezing en herstel. Daarom raad ik, naast de acupunctuurbehandelingen, vaak ook andere behandelmethodes en therapieën aan uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Lees hier meer over deze mogelijkheden ter aanvulling op acupunctuur.

Beroeps Vereniging voor Acupunctuur

Mijn praktijk is aangesloten bij een beroepsvereniging voor acupunctuur namelijk: De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong. En bij het KAB.

Tarieven

Tarief acupunctuur / tuina
€70,- per consult van 60 minuten.

Tarief cosmetische acupunctuur
€150,- per behandeling van 1,5 – 2 uur

Na de behandeling kunt u contant of met de pin afrekenen.

De factuur krijgt u per mail toegestuurd.

Maak gelijk online een afspraak.

Heb je na het lezen over de werkwijze nog vragen? Neem gerust contact met me op!

Vrijblijvend kennis maken?

Wilt u liever eerst vrijblijvend kennis maken en zien waar u terecht komt? Dat kan natuurlijk. Maak dan een afspraak via telefoon of mail.

Vergoedingen van zorgverzekeraars

Ruud Martijn Acupunctuur is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong. Hierdoor worden de behandelingen door vrijwel alle zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel vergoed.

Kijk op deze link in hoeverre de behandelingen door uw verzekeraar worden vergoed. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.