Cosmetische acupunctuur

Het wordt ook wel de natuurlijke botox genoemd; cosmetische acupunctuur. In het oude China werd deze behandeling al toegepast om de keizerinnen jong en mooi te houden. Sinds kort is deze eeuwenoude techniek herontdekt en groeit de populariteit ervan enorm. En dat is niet zo vreemd, want in tegenstelling tot botox, is cosmetische acupunctuur veilig, natuurlijk en pijnloos.

Cosmetische acupunctuur is veilig, natuurlijk en pijnloos

Wat is cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur is, net als standaard acupunctuur, gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde: Lichaam en geest zijn een geheel. Klachten of ziektes zijn een fysieke of emotionele uiting als onze energiehuishouding uit balans is. Middels acupunctuur wordt deze energiehuishouding weer in balans gebracht, waardoor de klachten afnemen of volledig genezen. Cosmetische acupunctuur gaat uit van dezelfde principes en pakt op een veilige en natuurlijke wijze een scala aan huidaandoeningen aan:

 • Rimpels, kraaienpootjes, frons tussen wenkbrauwen
 • Donkere kringen en wallen onder de ogen
 • Verslapte kaakcontour of jukbeenderen
 • Hangende oogleden
 • Onderkin
 • Droge, vochtarme huid
 • Vette huid
 • Acné
 • Littekens
 • Hyperpigmentatie (zwangerschapsmasker)
 • Couperose
 • Grove poriën
 • Vocht vasthouden in het gezicht
 • Matte of vermoeide uitstraling

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Met cosmetische acupunctuur kun je alle huidproblemen aanpakken, die je ook met botox of andere chemische stoffen kunt behandelen. Het grote voordeel van cosmetische acupunctuur is dat het veilig, natuurlijk en pijnloos is. Er wordt gewerkt met zeer dunne, intradermale, roestvrijstalen acupunctuurnaaldjes, waarmee jouw huidaandoeningen aangepakt worden. Afhankelijk van jouw wensen, zet de behandeling in op een of meerdere facetten.

Breng je innerlijke schoonheid naar buiten

Collageen
Acupunctuurnaaldjes die in de rimpels gaan, stimuleren de productie van collageen. Rimpels en kraaienpootjes worden zo van binnenuit opgevuld, op geheel natuurlijke wijze. Ook littekens en hyperpigmentatie zullen verdwijnen, omdat de huid zich op natuurlijke wijze vernieuwt.

Spier- en huidspanning
Cosmetische acupunctuur versterkt de spier- en huidspanning. Hierdoor worden de kaaklijn en jukbeenderen geaccentueerd. Een onderkin vermindert en hangende oogleden worden gelift.

Vochtafdrijvend
Als je last hebt van wallen slinken deze, omdat cosmetische acupunctuur voor een betere vochtafvoer zorgt. Ook een opgeblazen gezicht vermindert door deze vochtafdrijvende werking.

Cosmetische acupunctuurbehandeling

Met cosmetische accupunctuur breng je je innerlijke schoonheid naar buiten. Bij accupunctuur kijken we altijd naar het geheel. Tijdens de intake bespreken we meer dan alleen de – zichtbare – huidaandoening. Misschien zijn er andere, kleine ongemakken die we meteen kunnen meenemen in de behandeling? Wat zou de oorzaak kunnen zijn van jouw huidaandoening? Tijdens de intake bespreken we jouw wensen, maar kijken we ook naar de eventuele achterliggende oorzaak van jouw huidprobleem.

Een behandeling cosmetische acupunctuur duurt circa anderhalf uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Gezichtsreiniging met natuurlijke reinigingsproducten;
 • Voedend masker met aromatherapie;
 • Cosmetische acupunctuur;
 • Gua Sha (massagetechniek met stenen die de bloedsomloop stimuleert, het lymfesysteem een boost geeft, de gezichtsspieren ontspant en de contouren van je gezicht strakker maakt);
 • Moxa (het activeren en verwarmen van meridianen met de plant moxa uit de Traditionele Chinese Geneeskunde);
 • Helende massage van gezicht en nek.

 

Hoewel rimpels en verslapping van de huid heel normaal zijn tijdens het verouderingsproces, kunnen er soms redenen zijn waarom jij er meer last van hebt dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan hormonale disbalans, de effecten van voeding, leefstijl, cosmetische producten of andere, externe factoren. Ook andere huidproblemen kunnen een dieperliggende oorzaak hebben. Als jij het nodig en prettig vindt, proberen we samen te achterhalen wat jouw huidproblemen veroorzaakt en kan ik je begeleiden bij het oplossen hiervan en jouw fysieke en emotionele conditie weer in balans brengen.

 

De gezichtsreiniging, voedende en kalmerende maskers en massage maken de behandeling extra effectief. Afhankelijk van de eerste resultaten, de conditie van jouw huid en jouw wensen, bespreken we hoeveel behandelingen nodig zijn. Gemiddeld genomen zijn er circa tien behandelingen nodig. Dat klinkt tijdrovend, maar elke behandeling is zeer ontspannend. En het resultaat mag er zijn! Het effect van cosmetische acupunctuur blijft maar liefst drie tot vijf jaar zichtbaar.

Afspraak cosmetische acupunctuur

Wil jij op een veilige, natuurlijke en pijnloze manier jouw huidproblemen oplossen? Bel of mail dan voor een afspraak. Liever eerst advies of meer informatie? Dat kan ook. Neem gerust contact op om al jouw vragen te stellen.

Het effect van cosmetische acupunctuur blijft tot vijf jaar zichtbaar