Overige behandelingen

Voor de acupunctuurbehandeling van specifieke klachten kan het ook zeer helend zijn om gebruik te maken van andere technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze technieken zijn ter aanvulling op de acupunctuurbehandeling. Ik maak gebruik van moxa therapie, tuina en vuurcuppen.

Moxa therapie

Moxa therapie is een waardevolle aanvulling op een acupunctuurbehandeling om de acupunctuurpunten te verwarmen. Door middel van deze warmte wordt de energiestroom gestimuleerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het kruid moxa, ook wel bijvoetkruid genoemd. Het moxa kruid kan op verschillende manieren gebruikt worden; als torentjes geplaatst op de huid, als ‘sigaar’ boven de huid houdend of op de acupunctuurnaald. De verwarmende werking van moxa heeft met name op klachten waar een vorm van koude of blokkade naar voren komt een echte meerwaarde, zoals bij ernstige vermoeidheid, blessures of gewrichtspijnen.

Tuina

Tuina is een massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die letterlijk ‘duwen en vastpakken’ betekent. Behalve ontspannend, heeft deze massagetechniek als voordeel dat het extra verlichting geeft bij diverse klachten, zoals spijsverteringsproblemen, migraine, reuma, artrose en fibromyalgie.

Ook een ontspannende en energie opwekkende massage is mogelijk.

Vuurcuppen

Vuurcuppen is een krachtige en effectieve techniek om de doorbloeding te stimuleren. Kleine, verwarmde glazen cups worden op de huid geplaatst, waardoor er een vacuüm gecreëerd wordt. Gestagneerde afvalstoffen worden naar de oppervlakte verplaatst en kunnen daardoor beter door het lichaam worden afgevoerd. Deze techniek is voornamelijk aan te raden bij klachten als rug-, nek-, schouder- en buikpijn.

Werken met energie en coaching

Ook heb ik diverse opleidingen en cursussen gedaan die gericht zijn op werken met energie, zoals reiki, spirituele therapie en therapie gericht op coaching, waaronder familieopstellingen en psych-k. Indien gewenst kan ik deze therapieën ook inzetten.  Ze zijn zeer geschikt om “oud zeer” te verwerken en om overtuigingen die niet meer voor je werken te transformeren. Tijdens de intake bespreken we, naast de acupunctuurbehandeling, ook de mogelijkheden van andere therapieën en technieken. Jij bepaalt uiteraard zelf of je je behandeling wilt verrijken met een van bovenstaande technieken.