Over mij

Over mij

Mijn naam is Ruud Martijn (19-2-1965) en samen met mijn vrouw en onze lieve katten woon ik in Uddel, aan de rand van het prachtige en bosrijke Kroondomein op de veluwe in de provincie Gelderland. Hier heb ik een natuurlijke woning gebouwd van stro en leem, waarin ook mijn acupunctuurpraktijk gevestigd is. Het was een hele klus, maar het resultaat mag er zijn. Mijn woning en praktijk stralen een warme en geborgen sfeer uit, precies wat ik wilde: een plek waar mijn cliënten zich welkom voelen en in alle rust hun acupunctuurbehandeling kunnen ondergaan.

Mijn interesse in het spirituele

Al van jongs af aan heb ik een grootse interesse in en nieuwsgierigheid naar het spirituele. Het is onzichtbaar, maar wel voelbaar. Je kent het vast wel; je komt binnen bij vrienden of collega’s en je kunt gewoonweg voelen dat er zojuist een flinke woordenwisseling is geweest. Het hangt als het ware nog in de lucht. Dit soort fenomenen fascineert mij enorm. Daarom heb ik naast mijn werk als ICT’er continu cursussen gedaan, gericht op werken met energie, zoals reiki, spirituele therapie, familieopstellingen en psych-k. Zo leerde ik dat je via je lichaam je mind kunt sturen en andersom.

Ik krijg er energie van als ik mensen kan helpen

Voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren

Mijn grootste wens was om uiteindelijk mijn eigen praktijk te kunnen openen, om mensen met mijn kennis en kunde te kunnen helpen. Want hoewel ik met veel plezier in de ICT werkte, miste ik het echte contact met mensen. Bovendien krijg ik er energie van als ik mensen kan helpen. Mensen die al jarenlang met klachten lopen, maar geen gehoor vinden in de reguliere geneeskunde of mensen die kampen met psychosomatische klachten, die veroorzaakt worden door uiteenlopende onderliggende oorzaken. Mensen die moedeloos worden om van het kastje naar de muur te worden gestuurd, maar geen verbetering ervaren in hun welzijn. Deze, maar natuurlijk iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren, hoop ik te kunnen helpen. Door naar ze te luisteren, hun klachten serieus te nemen en verder te kijken dan de klacht, die vaak een emotionele of fysieke uiting is van onderliggende oorzaken.

Je kunt via het lichaam je mind sturen en via je mind je lichaam

Ik ben er om jou te helpen en niet om jou te veroordelen.

Opleiding tot acupuncturist

Ik besloot de stap te wagen en een volledige opleiding te volgen, zodat ik mijn droom waar kon maken. Ik startte met de opleiding acupunctuur en inmiddels mag ik mezelf professioneel acupuncturist noemen. Een titel die ik met trots draag en waarmee ik mijn eigen praktijk ben gestart.

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, waar ik mij helemaal in kan vinden. Er wordt van uitgegaan dat lichaam en geest een geheel zijn en elkaar beïnvloeden. Deze body-mind-relatie vind ik heel interessant. Je kunt via het lichaam je mind sturen en je kunt via de mind je lichaam sturen. Ook kijken we bij acupunctuur niet alleen naar interne factoren die van invloed kunnen zijn op een klacht, maar ook naar externe factoren. De mens is onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving. Acupunctuur bevat alle facetten waarmee ik mijn cliënten kan helpen, genezen en hun energie in evenwicht kan brengen.

Méér dan acupunctuur

Naast acupunctuur, tuina en cosmetische acupunctuur , bied ik een breed scala aan spirituele therapieën en helende massages  aan. Tijdens de intake kijk ik met mijn cliënt naar het geheel: wat zijn de klachten, wat kunnen mogelijke oorzaken zijn en hoe kan ik je verder helpen? Laagdrempelig, open en eerlijk. Ik ben er om jou te helpen en niet om jou te veroordelen. Alles wat we bespreken, blijft vanzelfsprekend vertrouwelijk. Ik leg je graag uit welke mogelijkheden er zijn om jouw levensenergie weer helemaal in balans te krijgen en hoe acupunctuur of een van de andere therapieën in zijn werk gaan. Jij beslist uiteraard of je hiermee wilt starten.

Contact
Wil je meer weten of heb je vragen? Neem gerust contact met me op en voel je vrij om mijn praktijk eens te bezoeken om kennis te maken.