Over mij

Over mij

Mijn naam is Ruud Martijn en samen met mijn vrouw en onze lieve katten woon ik in Uddel, aan de rand van het prachtige en bosrijke Kroondomein op de veluwe in de provincie Gelderland. Hier heb ik een natuurlijke woning gebouwd van stro en leem, waarin ook mijn acupunctuurpraktijk gevestigd is. Het was een hele klus, maar het resultaat mag er zijn. Mijn woning en praktijk stralen een warme en geborgen sfeer uit, precies wat ik wilde: een plek waar mijn cliënten zich welkom voelen en in alle rust hun acupunctuurbehandeling kunnen ondergaan.

Mijn interesse in het spirituele

Al van jongs af aan heb ik een grootse interesse in en nieuwsgierigheid naar het spirituele. Het is onzichtbaar, maar wel voelbaar. Je kent het vast wel; je komt binnen bij vrienden of collega’s en je kunt gewoonweg voelen dat er zojuist een flinke woordenwisseling is geweest. Het hangt als het ware nog in de lucht. Dit soort fenomenen fascineert mij enorm. Daarom heb ik continu cursussen en opleidingen gedaan, gericht op het werken met energie. Hierdoor ben ik veel gevoeliger geworden en leerde ik dat je via je lichaam je mind kunt sturen en andersom. Veel onverklaarbare klachten zijn via deze weg op te lossen of op zijn minst heel erg te verbeteren. 

Ik krijg er energie van als ik mensen kan helpen

Voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren

Mijn grootste wens is om jou met mijn kennis en kunde te helpen. Ik krijg er energie van als ik je mag begeleiden naar een gezond en vitaal leven. Jij die al jarenlang met klachten loopt, maar geen gehoor vind in de reguliere geneeskunde of als je kampt met psychosomatische klachten, die veroorzaakt worden door uiteenlopende onderliggende oorzaken. Jij die moedeloos wordt om van het kastje naar de muur te worden gestuurd, maar geen verbetering ervaart in je welzijn.

Hoe doe ik dat dan?  

Door naar je te luisteren, je klachten serieus te nemen en verder te kijken dan de klacht, die vaak een emotionele of fysieke uiting is van onderliggende oorzaken.

Je kunt via het lichaam je mind sturen en via je mind je lichaam

Life without Acupuncture is pointless!

Opleiding tot acupuncturist

Ik startte met de opleiding acupunctuur en inmiddels mag ik mezelf professioneel acupuncturist noemen. Met acupunctuur kan ik zowel het fysieke als het emotionele behandelen. Elk orgaan is gelinkt aan een emotie. Een bekende is de lever. Iets op je lever hebben gaat over frustratie en/of boosheid. Een geweldige combinatie van het fysieke met het spirituele of energetische lichaam.

Acupunctuur is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, waar ik mij helemaal in kan vinden. Er wordt van uitgegaan dat lichaam en geest een geheel zijn en elkaar beïnvloeden. Deze body-mind-relatie vind ik heel interessant. Je kunt via het lichaam je mind sturen en je kunt via de mind je lichaam sturen. Ook kijken we bij acupunctuur niet alleen naar interne factoren die van invloed kunnen zijn op een klacht, maar ook naar externe factoren. De mens is onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving. Acupunctuur bevat alle facetten waarmee ik jou kan helpen, genezen en jij je energie in balans kan brengen en houden.

Méér dan acupunctuur

Naast acupunctuur, tuina en cosmetische acupunctuur , bied ik een breed scala aan spirituele therapieën en helende massages aan. Tijdens de intake kijk ik met jou naar het geheel: wat zijn de klachten, wat kunnen mogelijke oorzaken zijn en hoe kan ik je verder helpen? Laagdrempelig, open en eerlijk. Ik ben er om jou te helpen en niet om jou te veroordelen. Alles wat we bespreken, blijft vanzelfsprekend vertrouwelijk. Ik leg je graag uit welke mogelijkheden er zijn om jouw levensenergie weer helemaal in balans te krijgen en hoe acupunctuur of een van de andere therapieën in zijn werk gaan. Jij beslist uiteraard of je hiermee wilt starten.

Contact
Wil je meer weten of heb je vragen? Neem gerust contact met me op en voel je vrij om mijn praktijk eens te bezoeken om kennis te maken.

Maak gelijk online een afspraak.

Gevolgde opleidingen / nascholingen

Balance Method Acupuncture – Hay Fever

Balance Method Acupuncture – Gastro-Intestinal Issues

Engaging Vitality

Acupuncture for oncology and post-oncology – Kiiko Matsumoto

Tuina voor Acupuncturisten

Spiritual anatomy of the meridian system – Small Intestine and Heart

Spiritual anatomy of the meridian system – Qi Jing Bai Mai

Spiritual anatomy of the meridian system – Bladder and Kidney

Spiritual anatomy of the meridian system – Stomach and Spleen

Spiritual anatomy of the meridian system – Galbladder and Liver

Spiritual anatomy of the meridian system – Lung and Large Intestine

Chinese Bone Manipulation – Zheng Gu

Meridian diagnosis by muscle testing 

Neurologische aandoeningen (westers medisch)

Benadering van alledaagse klachten: huiduitslag (westers medisch)

Klassieke Acupunctuur

Cosmetische Acupunctuur

BVO – TCG Basis Vak Opleiding – Traditionele Chinese Geneeswijze

Psych-K

VITT – Visscher Integrale Transformatie Therapie

Management Drives

Spirituele therapie

Reiki Master